Utbyggingene av Skogul, Ærfugl og Valhall vestflanke skrider frem. Etter flere vellykkede oppkjøp, har Aker BP i løpet av det siste året også lagt grunnlag for organisk vekst. Funn som Frosk, Froskelår og Liåtårnet ser alle ut til å være kommersielle. Og hva betyr sistnevnte funn for kabalen som skal legges i NOAKA-området?

Kjetel Digre, driftsdirektør i Aker BP

Med pågående utbygginger som Martin Linge, Johan Sverdrup og Johan Castberg og større prosjekter for videreutvikling av Snorre, Njord og Troll, jobber prosjektorganisasjonen i Equinor fortsatt på høygir. I tillegg skal selskapet forlenge levetiden til over 20 installasjoner. Grand blir et nytt stort subseaprosjekt. Og nylig overtok Equinor operatørskapet for utbyggingen av Wisting i Barentshavet.

TBA, Equinor

Lundin Norway fortsetter suksesshistorien på Utsirahøyden. Utbyggingsplan for Solveig (Luno 2) er levert og prøveutvinning fra Rolvsnes-funnet godkjent. Det knytter seg også stor spenning til videre utvikling av Alta- og Gohta-funnene i Barentshavet.

Charlotte Berge, direktør for feltutvikling i Lundin Norway

Selskapet har høy aktivitet, både med avvikling og utvikling. Mens Gyda og Varg stenges ned, investeres 8,2 milliarder kroner i en ny utbygging av Yme. Operatøren jobber også for å forlenge livet til Rev. Og hva skjer med gjenbruksplanene for Gyda-plattformen?

Vidar Nedrebø, administrerende direktør i Repsol Norge

Startet 16. mars oljeproduksjon på Oda-feltet, nesten fem måneder foran opprinnelig plan og rundt 800 millioner kroner billigere enn anslått. Hva var hemmeligheten? Og hvordan kan dette hjelpe operatøren med å få Fogelberg-prosjektet tilbake på skinner?

Dag Omre, administrerende direktør i Spirit Energy Norge

Fusjonen mellom Point Resources og Eni Norge, har gjort Vår Energi til en gigant, med fem opererte felt i produksjon – Goliat, Marulk, Ringhorne, Jotun og Balder. Sistnevnte står nå foran en betydelig reutvikling, med investeringer på rundt 15 milliarder kroner.

Tor Tangvald, Deputy CEO and VP Projects i Vår Energi

Med ett av fjorårets største funn, har Wellesley Petroleum gjenopplivet Grosbeak-prosjektet. Nylig solgte selskapet Duva-feltet, tidligere Cara, til PGNiG, og inntektene skal finansiere utviklingen av nettopp Grosbeak og offensive leteplaner.

Chris Elliot, konsernsjef i Wellesley Petroleum

Leteaktiviteten på norsk sokkel er høy, og selskapene leter både nær infrastruktur og i mer umodne områder. Oljedirektoratet forventer at det vil bli boret flere enn 50 letebrønner i 2019, og det er ingen grunn til å tro at antallet blir færre neste år.

Torgeir Stordal, letedirektør i Oljedirektoratet

Oppkjøpene av Engie og VNG Norge har lagt grunnlaget for stor vekst i årene som kommer. Neptune opererer et modifikasjonsprosjekt på oppdrag for Wintershall DEAs Nova-utbygging. Dette blir en tie-in til Gjøa.
Planlegger også for høy leteaktivitet i 2020.

Odin Estensen, Managing Director i Neptune Energy Norway

PGNiG Upstream Norway har de siste 12 månedene kjøpt seg inn i utbyggingsprosjektene Duva, King Lear og Tommeliten Alpha fra Equinor. Og det polske selskapet varsler at oppkjøpsraidet av norsk gass skal fortsette. Gjennom Baltic Pipe, som skal stå ferdig i 2022, skal gassen sendes hjem til Polen.

Marek Woszczyk, konsernsjef i PGNiG Upstream Norway

Total har fått mye oppmerksomhet for sine kjøp og salg i Norge. Spesielt overraskende var det at selskapet kjøpte Maersk Oil og deretter solgte den egenopererte Martin Linge-utbygging til Equinor. Fortsatt er Total ett av landets mestproduserende oljeselskaper, med en dagsproduksjon over 200.000 fat. Hvilke ambisjoner har den internasjonale giganten videre på norsk sokkel?

Phil Cunningham, administrerende direktør i Total E&P Norge

TBA, Rystad Energy